Hozzvalk:
2 db tojs, 80 g cukor, 1 csomag vanlis cukor, 80 g vaj, 120 ml tojslikr, 150 g liszt, 1,5 teskanl stpor, 100 g tejsznhab, 20 g trt csokold |
|
Elkszts:
A tojsokat csommentesen keverjk ssze a cukorral s a vanlis cukorral, majd keverjk habosra. Ez utn adjuk hozz a vajat is, s alaposan keverjk el, hogy egyenlete masszt kapjunk. Vgl adjuk hozz a tojslikrt, majd nhny percre tegyk flre. Kzben keverjk ssze a lisztet a stporral, majd keverjk hozz a likrs maszszt. A masszt ntsk a muffinformkba, tegyk 180 fokra elmelegtett stbe, majd sssk kb 20 percigig. Amikor aranybarnra slt, ntsk ki a formbl, vgjuk flbe, kt szelet kz s a muffin tetejre halmozzunk tejsznhabot. Vgl szrjunk r trt csokoldt! | |