Hozzávalók:
2 db tojás, 80 g cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 80 g vaj, 120 ml tojáslikőr, 150 g liszt, 1,5 teáskanál sütőpor, 100 g tejszínhab, 20 g tört csokoládé |
|
Elkészítés:
A tojásokat csomómentesen keverjük össze a cukorral és a vaníliás cukorral, majd keverjük habosra. Ez után adjuk hozzá a vajat is, és alaposan keverjük el, hogy egyenlete masszát kapjunk. Végül adjuk hozzá a tojáslikőrt, majd néhány percre tegyük félre. Közben keverjük össze a lisztet a sütőporral, majd keverjük hozzá a likőrös maszszát. A masszát öntsük a muffinformákba, tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe, majd süssük kb 20 percigig. Amikor aranybarnára sült, öntsük ki a formából, vágjuk félbe, két szelet közé és a muffin tetejére halmozzunk tejszínhabot. Végül szórjunk rá tört csokoládét! | |